Monday, 5 May 2014

香港做警員太難了!

果條涂乜伸垃圾局議員唔知為乜,一二十年同警察有仇咁,又馬上跳出嚟抽水,其實前線差人壓力好鬼大,佢又唔係同你有仇,而且香港警隊警例好鬼嚴,掂下枝槍都 要寫餐死,明知惡哽,打份工咋,邊個會咁屎忽去扮西部牛仔或者007?打手打腳喎,你打俾我睇下?電光火石之間,棍同噴霧都"冇可能"發揮"瞬息萬變"救 到個女人,警隊用嘅子彈唔同軍用嘅,殺傷力有限,而且未必即中要害,記得廿多卅年前港島天星碼頭一個台灣歹徒被截查,發生槍戰, 三名警員,射晒十八發子彈,而且全中,呢個歹徒尚未倒下,仲要還槍,幸好佢支曲尺爭珠,果三位前線差人先至逃過大難,家陣啲垃圾議員同垃圾新聞佬冇厘常識 兼徧見兼抽水,,,,唉,當差真難,尤其係香港做差人,,,,真係好,,,,唉!

3 comments:

  1. 香港現今的警員多是新一代的青年中學生,或是由外國留學回來的大學生。他們不少都是正氣凜然,儆惡懲奸。可是做事動輒得咎,真是令人難過。
    相信香港有部份人是對警員沒好感的,常想對著幹!
    如果香港沒有了維護法紀的執法人員,整治不到秩序,那只有讓阿爺來管理了。

    ReplyDelete
  2. 嘩!好嘢!以上這個留言終於解封了!
    可能見我深心不忿,大吐不平。再來個檢視,覺得也不至於被判「釘蓋」吧?
    謝主隆恩!

    ReplyDelete
  3. 安哥, 只識堂主, 唔理其他網友了嗎 ?

    ReplyDelete